Valparna!

Här kommer det lite bilder på valparna! De är idag 11 dagar gamla. De var inte speciellt medgörliga, så alla är inte toppen... Hoppas ni har överseende med detta =)


Tik nr 1






Tik nr 2






Tik nr 3






Hane nr 5






Hane nr 6





Mormor Tezzie övervakade fotograferingen så allt gick rätt till!



Idag har det varit en härlig dag, som började med en lång promenad. Idag såg vi dock inte de två rådjur som vi brukar se när vi går den vägen. Det var lite tråkigt. Mamma kom och hämtade Tezzie idag, så då fick jag lite hjälp med att ta bilder på valparna. Det hade varit soligt och fint alla dagar på Mallorca, så jag är lite smått avundsjuk! Jag hade gärna också fått lapa i mig lite solsken... Men vi ska inte klaga, vi har ju haft drygt 17 grader varmt här idag! Underbart! Fick reda på idag att MHt som Bill ska vara med på (på lördag) kanske blir inställt! Hoppas att de får ihop tävlings ledare och beskrivare, de hade visst fått nåt annat att göra.... =( Med så kort varsel hoppar man bara inte av!!! Men min underbara Denise håller på och rycker i olika tåtar, så förhoppningsvis blir det av ändå!
Hoppas, hoppas, hoppas....


Veckan som gått

Valparna de växer och står i! Härliga små krabater är de, det kommer bilder på var och en av valparna senare. När jag fått Mathias hjälp dvs... Denna veckan har vi varit ute på minst en timmes promenader varje dag! Duktigt! Oftast blir det dock mer... Kalvstallet besöks dagligen, det är ett måste nu för tiden. Annars har vi nog haft en relativt lugn vecka med våra mått mätt. Det finns ju stunder när man tror att man ska bli flintskallig... När man nästan drar håret av sig av förtret... Men överlag en bra vecka!

Här kommer ett litet bild maraton från veckan som gått!


En liten gäspning!


Tik nummer 1 och 2


Hela högen! Från v. 5, 2, 1, 6 och 3.


En av våra morgon promenader! Grynet och Godis i full fart!


På väg hemmåt, Diva, Godis, Grynet, Alva och Edvin.


Vackra moln en av kvällarna...Dock inga askmoln =P

I fredags åkte jag, Emelie (Mathias syster), barnen och hundarna till Hjo för att träna viltspår med Denise och Linda med hundar. Vädret var mindre roligt på vägen dit, mycket hagel! Eller ja, det var både hagel, snö och regn om vartannat. Men ut kom vi och la spår. En härlig viltspår premiär för året! Vissa hundar gick bra, andra mindre bra... Tezzie som har bott hos oss några dagar nu, då mamma och pappa faktiskt kom iväg till Mallorca! Så då fick hon passa på att träna, och som det gick! Hon var helt fantastisk! Underbart!! Så nu hoppas vi att vi kan börja komma ut och träna en hel del. Denise har hjälpt mig att ta en del av dessa bilder! www.tibridge.se


Molly och Linda


Molly har hittat klöven!


Tezzie (Werinas Fudge) får gå viltspår för första gången, här är spårstarten.


En mycket duktig Tezzie har lett mig frm till klöven! En helt klockren spårning! Så nu mamma och pappa, ska Tezzie få tävla, det är bara att hosta upp ;-)


Diva på spårning...mycket ringning blev det,men tillslut så hittade hon fram!


Godis på spårning, en del ringande blev det där med..


Denise, Edvin och Linda. Mycket kul finns det i bagaget! Framför allt en söt liten Chosan som inte syns i bild...

Chosan är det full fart på, och hon fick passa på att leka lite med mor sin. Vilket var uppskattat av både mor och dotter!






15/4 kom Lucys valpar!

Det hela började med att jag tog tempen på Lucy, morgonen den 14e och då var den 36,7 grader. Men hon var som vanligt och lekte med sin favorit boll,så jag tänkte att det blir nog inget på ett tag. Så då gick vi på en promenad i ca en och en halv timme. Hon var fortfarande som vanligt... Jag tempade henne senare under eftermiddagen och då hade hon 37,1 grader. Så då tänkte jag att nu är det nog snart på gång, men icke! Jag hade ju belagt Lucy med valpnings förbud denna dag då jag skulle på ett viktigt studiebesök på Kjells vapen i Götene. Så jag var i valet och kvalet om jag skulle våga åka. Så jag tempade henne igen en timme innan jag eventuellt skulle åka, hon hade gått ner till 36,8 grader... Så då åker jag! Och det var väldigt intressant och vi fick se mycket vapen och amunition, de hade även en hundhörna där jag självklart fastnade =) Vi fick lära oss hur vi skulle lägga an bra och snabbt när vi ska skjuta med hagel. Så det är det mycket träning på hemma nu med mitt luftgevär!
Senare när vi var på väg hem så ringde Mathias och sa att Lucy kankse hade börjat andas snabbare än vanligt. Och så var det,när jag kom hem så sökte sig Lucy direkt till mig och skulle i stort sett sitta i knät =) Jag kum hem ca 22.45. Så efter en stund gick vi till valplådan hon och jag. Barnen sov sen länge som tur var! Och 23.43 kom första valpen! En tik på 286 gram,pigg och allert!





En mycket nyfiken Diva ligger vakt utanför valprummet!

Valp nummer 2 föddes exakt 01.00 och var också en tik, på 368 gram.

Valp nummer 3 föddes 01.10 en tik det med på 331 gram.

Valp nummer 4 föddes 01.59 och var en hane på 340 gram,som dessvärre fick avlivas dagen efter då jag upptäckte att han hade gomspalt =(

Valp nummer 5 föddes 02.43 och var en hane hrm... Mr BIG! På 481 gram!

Valp nummer 6 föddes 03.29 och var en hane på 457 gram,han var den enda i kullen som föddes säte.

Alla efterbördar följde med ut och allt gick bra. Lucy var lagom slut dock! 
Men alla är pigga och växer på sig.
Gårdagens vikter på valparna är 1. 333 g , 2. 494g , 3. 455 g , 5. 630 g , 6. 604 g. 
Jag kommer kalla valparna 1,2,3 osv till jag har bestämt namn på dom.
Vilket blir på bokstaven D ur Harry Potter böckerna.


Tikarna


Här är alla födda!


Valparna 2 dygn gammla. T.v är nr 2, och i högen börjat vi nerifrån, 6, 1, 2, 5 ligger dom.

Så nu hoppas vi att allt fortsätter bra med dessa små finingar! Lucy sköter sig mycket bra som mamma!


Underbart väder!!

Idag kan man verkligen njuta när man är ute =) Jag, barnen och hundarna har redan varit ute på våran längre promenad idag,vi gick ut innan 08.30. Så blir det när man har morgon pigga barn som vaknar innan kl 6 på morgonen. Helt onödigt! Man kan faktiskt sova till 7 tycker jag. Igår var vi ute på promenad innan jag åkte i väg och jobbade lite (hade ett ljusparty i Töreboda) och då var faktiskt Mathias med!


Hmm finns det någon mus här inne tro??


Tjocka Lucy på språng!


Jag och alla hundar..


Edvin och Mathias, Edvin skulle promt gå åt andra hållet! Dvs ner till lagårn och kalvarna!!


Vi hittade även Killens tappsko sen i vintras när vi var ute och åkte släde efter honom! Vi letade då,men hittade ingen. Men som sagt det som göms i snö kommer fram i tö...


Jenni och Killen efter en av våra slädturer


Edvin och Grynet


Edvin och en av kalvarna


En mycket söt kvig kalv! Hon har idag flyttat till det stora kalv stallet =)

Vi har inte fått några valpar än...Lucy hon ligger här vid mina fötter och tycker det är allmänt jobbigt! Valparna far runt i magen på henne som bara den! Vi hoppas på att de små liven ska hitta ut ikväll eller imorgon, på onsdsag kväll är hon belagd med valpnings förbud. Då ska jag nämligen på studiebesök på Kjells vapen i Götene. Kanske hittar jag mitt framtida vapen??

Ha en underbar dag i detta strålande väder!!





Lite träning på Hjo BK

Idag har vi varit på Hjo Bk och tränat lite agility och gått en liten sväng i skogen.
Vi träffade Denise och Linda där med sina hundar,inklusive lilla Chosan! Som det är full fart på. Chosan fick busa lite med mor sin,men då hade jag självklart glömt att jag hade kameran med mig så det blev de inge kort på...

Härlig var det att få komma ut och träna lite agility för första gången i år! Synd att det inte var lika fint väder som det var i helgen bara. Men med trevlig sällskap och med glada hundar var detta en lyckad dag!
Diva förvånade mig över att vara så duktig,förra året var hon inte intresserad av agilityn alls. Så jag blev riktigt glad över att hon faktisk fokuserade på mig och hindrena istället för på allt annat!

Nu hoppas jag på att få komma igång med viltspåret igen nu när snön har förvunnit på de flesta ställen.
Och jag blev även sugen på att pröva på upplet,vi kollade på film som Denise o Linda turats om och filma när de var ute och trände sist,så det kan jag nog hänga med på =)

Jag kommer att anmäla Diva till WSSKs Club show i Skövde 8/5 och Larvs utställning den 9/5, så då kanske vi ses? Förhoppnings vis blir det nog att vi åker till Gotland i slutet av augusti och ställer ut med Denise och Richard med hundar. Det beror på den kommande deklarationen,som vi väntar spänt på!

Här kommer det ett lite bilder sen idag! Även några påskabarn har smugit sig med =)


 
Godis flyger över hindret!


Däcket


Diva genom däcket


Diva på balansen


Linda och Lukas på och vid balansen


Hmmm Denise hade ju min kamera i besttning när jag var på plan,då kom det tydligen med mindre smickrande bilder...


Harry i räser fart!! ( Tibridge Activ Egon) Rätta mig om jag har fel Denise!


Besvärlig tonåring?? Varför måste man sitta fast när matte och mamma Gilla har så roligt på plan?


Gilla kommer som ett skott ur tunneln! (No Pasaran Attica Amaltea..?)


Wohoo mitt koppel!


Här ligger tjocka Lucy i en obekväm pose som jag bad henne om.. Får se när mina bebisar bestämmer sig för att titta ut =)


En liten söt påskagubbe vid namn Edvin


Och våran lilla påskagumma Alva


Fallet nu i dagarna,troligen det ett av det mesta vattenflödena vi haft i år.

RSS 2.0