Lydnadsläger i Kungälv

I helgen har jag, Diva och Godis varit på ett lydnadsläger i Kungälv som Kennel Tibridge annordnade. Mycket lärorikt och kul. Vi lärde oss massor, bla att använda klicker, vilket jag aldrig tränat med innan. Men vilken manick! Så nu ska jag klicka in både Lucy och Grynet också. Så kanske till och med Grynet skulle vilja lära sig något nytt! Det var främst amstaffar som deltog, men jag hade ju mina två, och så var det en tjej från Kungälv som hade en cotton de tulloer.. en vit, fluffig, söt sak, om det stavas så det vet jag inte... men vi var 7 ekipage som deltog hela helgen.


Våran gruppbild



Våran instruktör Sarahs amstaff Pansar visar apportering


Sarah och Pansar


Pansar visar kryp


Linda och Molly tränar target på pinne


Harry tränar budföring, fullfart på väg mot Sara och leksaken!


Godis tränar budföring, fullfart på väg mot mig!


Dixie får träna på snabbare läggning


Även lilla Chosan fick pröva på budföring

Hoppas på att det blir ett lika kul och lärorikt läger nästa år! Väl annordnat kennel Tibridge!

Valpar

I denna veckan har det vara mycket att göra! Fick jobba flera dagar denna vecka, vilket är ovanligt för en mamma ledig som mig! =) Men men det gick fint! Korna skötte sig utmärkt och man kommer hem till familjen med ny mental energi! Även om kroppen kanske är tröttare....


En trött Godis...


I lördags hade vi ett års kalas för Alva, så jag hade lite att göra innan helgen med bakning av en hel del kakor, bullar och muffins! och såklart tårtorna! De han jag inte ens få kort på då de högg in  så snabbt! Ioförsig hade jag fullt upp med familjen som ska få köpa valp nr 5, troligen Dean Thomas blir namnet på honom. Härligt kalas, trevliga valpköpare och underbart väder! Härligt!

På kvällen stannade Denise med hundar kvar. Så då gick vi en promenad med hundarna och Edvin, han gick med ett eget koppel, utan hund.... Lycklig var han! Sen så grillade vi, mumsigt!


Från vänster 6, 2, 1, 5 och 3


Matdags!


Söndagen började lugnt. Frammåt eftermiddagen kom först ett par, som ska få  söta nr 3, som troligen kommer heta Diagonalley. De hade sin Nikon i högsta hugg! Det gillar vi skarpt! Hoppas kunna få mig lite nikon tips därifrån.. blink blink... Trean verkade trivas utmärkt i knät där...det gjorde ioförsig hela kullen... Alla skulle promt få plats i knät! Så sött!
Sen kom ett annat par som har och har haft welsh innan, och kollade på nr 2. Min lilla favorit.. Förutom Draco då.. Hon kommer nog att heta Dolores Umbridge.

Så nu är det bara nr 6, Draco, som ska få sig ett nytt hem. Jag hoppas att han kan få sig ett hem i närheten. Då det vore mycket intressant att se hur han artar sig =)


Nr 2 och nr 3, sååå söta! Väntar på att få gå ut i trädgården!


Valparna mm

Valparna växer så de knakar! De leker som bara den och tänderna är som rakblad...
det är ju dock mindre lätt att ta bilder på 4 veckor gamla valpar, de vill ju inte vara still! och när de väl står bra vill inte kameran vara med... Men lyckades allt få lite bra bilder med hjälp av Denise! Hon höll i det mumsiga godiset =) Nr 6 "Draco" tyckte nog att det smakade ljuvligt! Så här kommer det lite bilder på valparna (de togs igår kväll).


Tik nr 1 "Lillan"



 

Tik nr 2





Tik nr 3





Hane nr 5





Hane nr 6








Mmmmmmmmm gooodiiisss....

Utställningen i Larv


Diva den 9/5 efter utställningen i Larv.

Kritiken: 2,5 årig tik som kunde vara kraftigare. Feminint huvud och uttryck. Välansatta öron. Korrekt bett. God halslängd. Armbågarna kunde sluta till bättre. Bröstkorgen behöver utvecklas. Välver länden. Tunn benstomme. Acceptabla vinklar bak. fria rörelser men för bred fram. Kunde ha mer päls för åldern. Bra temprament!

Hon fick en 2a på bedömningen. Som sagt hon behöver växa på sig, men det kommer. Hon blir bara bättre och bättre enligt mitt tycke!

Nu hinner jag inte uppdatera mer då mina barn påkallar min fulla uppmärksamhet... Jag hör att det är någon som gör hyss.... Dvs Edvin!


Open Show med WSSK i Skövde

Denna kalla dag har jag och Diva varit på utställning i Skövde. Var halv ihjälfrusen när jag kom hem! om inte annat kändes det så! Diva skötte sig utmärkt, även om det inte blev någon topp placering, det blev reserv i öppenklassen. 8 tikar var anmälda i den,men endast 7 deltog. Kul var det och få se många fina Welshar!

Men på vägen till utställningen var jag tvungen att satnna bilen och ta kort på dessa fina älgar som stod och betade på ett fält efter Dala korset. Man kan ju inte låta bli =) Dock fick jag inte smyga mig närmre för då stack dom!






Denna killen blev jag mycket förjust i! Det är Dimmös Jumping Bacon, lustigt namn =) Han vann i BIS i unghundsklassen och blev 2:a bästa hanen, bästa hane blev SU(U)CH Dimmös Rena Rama Rasken.


SU(U)CH Dimmös Rena Rama Rasken


Werinas Surprise  "Myran"


Myran och Ingela

Grattis Myran och Ingela till BIM i unghundsklassen! Myran skötte sig strålande!


Vi träffade även på Herman,som dock inte ställdes ut utan bara tittade på. För er som inte vet är Herman Lucys helbror och Divas halvbror.


Även Lucys pappa var med, till höger såklart! Freckles Privilege "Gustav", kompisen bredvid är Koikern Ville.

Dock blev det ingen bild på Diva då jag var själv där, får se om jag kan få någon bild på henne imorgon då vi ställer ut i Larv.

Dagen kritik: 2,5 årig liten, feminin tik av det nättare slaget. Korrekt bett. Behöver fylla ut sitt nosparti och sin skalle. Bra hals och rygg. Tillräcklig bröstkorg. Tillräckliga vinklar fram och bak. Rör sig väl runt om men kunde ha bättre steglängd. Trevligt temprament. Välvisad!

Kom som sagt reserv i öppen klassen.

Får se hur det går imorgon, hoppas den domaren gillar hundar av det nättare slaget!

Det kommer troligen ut nya bilder på valparna imorgon, samt info om hur det gått på morgondagens utställning!


Bills MH med mera!

Idag har jag varit på MH på Skara BK med Bill och hans matte Solveig. Det gick mycket bra, han förvånade mig! Leklust och så visste jag att han inte var nåt vidare på...men att han var så duktig vi ALL skrämsel förvånade mig. Visst han reagerade, men släppte det lika fort. Var nyfiken på spökena,men gick fram o hälsade själv. Skotten visade han endast nyfikenhet för. En duktig kille var han! Sen passade vi på att ta några bilder i vitsipporna...




Fairytale Dreams Bill Weasly  "Bill"





Fairytale Dreams Cho Chang  "Chosan"

Idag kom jag ihåg kameran så fick även lite bilder på söta lilla monstret Chosan =)
Denise var ju figurant idag, mycket passande!



En liten hög med valpar på morgonen innan vi åkte till MHt...


En trött tik nr 1


Tik nr 2


Tik nr 3


Hane, nr 5


En mindre medgörlig hane, nr 6... Namnet lutar åt Draco på honom...

En regnig dag denna veckan gick vi på promenad som vanligt... Men passade på att ta lite kort på hundarna innan de hunnit bli så skitiga så man inte känner igen dom...


Diva posar på dubbelmontaget på 190n..





Diva, Godis och Grynet på 190n..


En mycket lycklig Edvin fick åka med pappa och plöja i 8870n!

RSS 2.0